Hamilton: An American Musical

Hamilton je muzikál o životě jednoho z amerických Otců zakladatelů Alexanderu Hamiltonovi. Inspirovaný byl biografií od spisovatele a historika Rona Chernowa z roku 2004. Muzikál debutoval mimo Broadway v The Public Theatre v New Yorku v únoru 2015. Cameron Mackintoshho přenesl do nově otevřeného, či spíše znovaotevřeného Victoria Palace Theatre v Londýně na konci roku 2017.

No a v Palace Victoria Theatre jsem na něm byl já. Bylo to jen pár chvil před tím než díky pandemii covid-19 londýnská divadla zavřela. Dnes se zdá, že do konce roku 2020 již žádné další představení nebude.

V londýnském Victoria Palace Theatre samozřejmě hrají jiní herci než na Broadway. Nicméně v tomto případě jsme tomu byl i rád neb Gavin Spokes v roli krále Jiřího III. se mě fascinuje mnohem více než Jonathan Groff, i když i ten je úžasný a až v detailu je vidět s jakou hloubkou hraje. Jeho zlost je jako skutečná.

Samotná postava, král Jiří III, je králem Velké Británie. Věřil, že kolonie ve své revoluci neuspějí. nebudou v jejich revoluci úspěšné .

Po úspěchu amerických kolonií však král reaguje poněkud podrážděně a trochu smutně, když řekl, že Amerika podváděla Francouze a že nyní bojuje s Francií a Španělskem, odkazující na anglo-francouzskou válku a anglo-španělskou válku . („ Co přijde dál? “). Jakmile George Washington odstoupí, král Jiří III se o tom dozví, ptá se, kdo ho může nahradit. Voják mu přináší zprávy o Johnovi Adamsovi , náhradníkovi za Washingtona, a král si vzpomíná, že se s ním setkal před lety v roce 1785 a s nadšením očekává Adamsovo předsednictví, které si přeje („ znám ho “).

Během celé hry se zdá, že král Jiří III je postupně šílenější a šílenější, a prohlašuje, že „že zničí tvé přátele a rodinu, abych ti připomněl mou lásku.“ Ve skutečnosti, král trpěl záchvaty šílenství a jeho lék, který obsahoval velké množství arsenu, zhoršoval jeho stav.

Hamilton: An American Musical