CANARD, SAUCE À LA RHUBARBE ET AU GINGEMBRE – Kachna s reberborovo-zázvorovou omáčkou

Omáčka je redukovaná z bílého vína, pomerančové šťávy, jemně nakrájeného zázvoru, nadrobno nakrájené rebarbory a špetkou brusinek a lžící medu.

Chuťově je to velmi zajímá sladko-kyselá chuť, brusinky ji velmi zajímavě dolaďují.

Historie se datuje do 19. století, kdy francouzská kuchyně zažívala svůj vrchol.. Kachna byla v té době jedním z nejpopulárnějších druhů masa velmi ceněného. Aromatická omáčka z rebarbory a zázvoru byla použita pro pro zvýraznění chuti kachny v mém případě 3 hodiny pečené.

A daří se jí to výborně. Je to velmi překvapivá chuť. Na jazyku se postupně ze sladké mění na nakyslou …

CANARD, SAUCE À LA RHUBARBE ET AU GINGEMBRE – Kachna s reberborovo-zázvorovou omáčkou
Štítky: